Samordningsförbundet Västmanland

Vill du vara med och utveckla insatser som leder till innanförskap?
Brinner du för alla människors rätt till delaktighet? Då är det dig vi söker!

Samordningsförbundet Västmanland är en arena för att utveckla rehabiliteringssamverkan mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Västmanland och kommunerna i Västmanland. Verksamheten bygger på Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser - ofta förkortat Finsam.

Genom Samordningsförbundet ges möjligheter att tillsammans arbeta och finansiera insatser – över organisationsgränserna – för att människor som står långt från arbetsmarknaden ska få bättre hälsa och kunna komma vidare till jobb eller studier.

Förbundets medlemmar är kommunerna i Västmanland, Region Västmanland, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Våra medlemmar har olika uppdrag och expertkunskap, men delar också ett ansvar för personer som står långt från arbetsmarknaden. Om de arbetar tillsammans kan de göra större skillnad för individer, personal och samhället i stort än vad de kan göra var för sig.
Samordningsförbundet finns för att skapa bättre förutsättningar för samverkan.

Samordningsförbundets styrelse beslutar om verksamhetsinriktning och finansiering av samverkansinsatser. Till styrelsens hjälp finns ett kansli med förbundschef och utvecklingsledare.
Samordningsförbundets säte är i Fagersta kommun, men arbetet sker i hela länet.  

Samordningsförbundet Västmanland är en delvis ny verksamhet. Det tre tidigare Samordningsförbunden i länet slås från årsskiftet samman till ett länsförbund, och tjänsterna som utvecklingsledare är därför nya.  Förbundets säte och kansli är i Fagersta kommun, men vi kommer troligen ha kanslilokal i Västerås eller Köping också. 

Ditt uppdrag

Utvecklingsledaren ska tillsammans med övriga kansliet
- Samordna och utveckla förbundets verksamhet utifrån styrelsens beslut och anvisningar.
- Fånga upp och analysera behov av samverkansinsatser genom en nära dialog och samarbete med chefer och medarbetare hos förbundets parter
- Ge process- och utvecklingsstöd till såväl befintliga som framtida insatser. Insatserna kan vara såväl individinriktade som strukturella.
- Arrangera mötesplatser för samverkan och gemensam kompetensutveckling
- Var ett stöd till förbundets parter att söka extern finansiering för verksamhetsutveckling t ex via Europeiska Socialfonden.

Arbetet i Samordningsförbundet ger möjlighet att bidra till att ge människor i utsatt situation en chans till egenmakt, bättre hälsa samt att få bidra och tillhöra ett sammanhang. Kansliets personal arbetar dock inte i direktkontakt med de personer som arbetet ytterst ska hjälpa. Det operativa klientarbetet sker via förbundets parter, men stödet från förbundet skapar förutsättningar för ett effektivare rehabiliteringsarbete. 

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och vi kommer ha stora möjligheter att tillsammans forma ett effektivt, kompetent och flexibelt team med stor arbetsglädje. 

Dina kvalifikationer och meriter

För att klara uppdraget behöver du ha följande kvalifikationer/erfarenheter

- Relevant högskoleutbildning eller annan bakgrund/arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

- Ha erfarenhet av samverkan mellan myndigheter

- Ha förståelse för vikten av goda relationer för en framgångsrik samverkan. 

- I Västmanland finns en lång tradition av att utveckla det lösningsfokuserade arbetssättet, och du behöver därför vara kunnig i och bekväm med förhållningssättet.

- Ledarerfarenhet (behöver dock inte ha haft personalansvar) och vara bekväm med att möta grupper - såväl fysiskt som digitalt.

Det är en fördel om du

- Har kunskap om hur arbetet i ett Samordningsförbund bedrivs.

- Har lokalkännedom och ett etablerat nätverk i området Västerås, Köping, Arboga och/eller Kungsör är det meriterande.

För att trivas och göra skillnad i Samordningsförbundet kommer vi lägga stor vikt vid följande personliga egenskaper

- Tar initiativ och är självgående men också skicklig på att skapa förtroendefulla relationer och att samarbeta med många olika sorters människor.

- Det lösningsfokuserade förhållningssättet är väletablerat hos dig och det märks i din kommunikation. 

- Strategiskt och resultatorienterat arbetssätt med förmåga att se helheten.

- Kreativ och kan bidra till att skapa arbetsglädje. 

 

Övrigt

Om du har frågor om tjänster är du mycket välkommen att höra av dig till förbundschef Ann Rilegård på telefon 0736-498 499 eller ann.rilegard@fagersta.se.
Eftersom det är semestertider kanske du inte får svar direkt. Men lämna ditt namn och telefonnummer så hör Ann av sig så snart som det är möjligt.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Fagersta
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/132
Kontakt
  • Ann Rilegård, 0736-498499
Publicerat 2023-06-26
Sista ansökningsdag 2023-07-26

Tillbaka till lediga jobb